FF825603 9806 44F9 88DF DFACF6B9A856, koski.blog

Koronaviruspandemiaan liittyviä tiedotustilaisuuksia nyt useamman kerran katsoneena, ja toisaalta muiden maiden tilanteita eri puolilta kansainvälistä mediaa seuranneena täytyy antaa suurkiitos Sanna Marinille, Li Anderssonille, Katri Kulmunille, Anna-Maja Henrikssonille sekä Maria Ohisalolle.

Vaikka aihepiiri on ollut vähemmän mukava, ovat ministerit käsitelleet tiedotustilaisuudet suomalaisessa politiikassa ennennäkemättömällä selkeydellä ja napakkuudella. En muista nähneeni kertaakaan näin hyvin, luottavaisen oloisesti ja selkeästi informoivia tiedotus- tai oikeastaan muitakaan tilaisuuksia mistään aiheesta Suomen olosuhteissa 39 elinvuoteni aikana.

Huolimatta siitä mitä muuta päätöksenteossa tässä tai muissa asioissa, politiikassa ja puolueissa, niiden välillä tai taustakulisseissa tapahtuu tai on tapahtunut, tai mitä ikinä tasavallan presidentti tai kukaan muukaan on ehdottanut tilanteen hoidosta, näin itse tiedotustilaisuuksien pitäisi toimia. Nyt toimitaan juurikin tilanteen vaatimalla tavalla. Ottakaa oppia, muut tällaisia mahdollisesti pitämään joutuvat ihmiset!

Ja jos tragikomedia kiinnostaa, voi täysin päinvastaista taidonnäytettä todistaa seuraamalla Yhdysvaltain puolelta maan tämänhetkisen presidentin tiedotustilaisuuksia.

Kuva: Ruutukaappaus YLE Areenan lähetyksestä.