CBA3A89A 77A7 4515 B217 BB98B643FD85, koski.blog

Ensi viikolla pääsen tuon Charcotin jalan kanssa seuraavalle jalkalääkärin vastaanotolle Meilahteen. Todennäköisesti se on kuitenkin sellainen välivaiheen käynti jossa tuskin kummempia konkreettisia tehdään, eli todetaan vain tulehduksen olevan edelleen aktiivinen, ja kipujen jatkuvan edelleen ennallaan.

Sen sijaan lokakuun puolivälissä on vuorossa moniosaajatiimin vastaanotto, jossa paikalla on verisuonikirurgia sun muuta. Siellä aion ottaa sen amputoinnin puheeksi jos ei automaattisesti ole ”pöydällä”.

Yksi kokeiltavahan ennen amputointia on sellainen spesiaalikenkä, mutta muilta Charcoteilta kuulemani mukaan se on usein yhtä tyhjän kanssa. Se myös saattaa aiheuttaa lisädamagea jos ja kun Charcot-prosessi eli se tulehdus joko a) ei suostu menemään inaktiiviseen tilaan tai b) aktivoituu uudelleen kuten on jo kertaalleen tehnyt.

Lyhyenä kertauksena, 2019 kesällä Charcotin myötä pamahti metatarsaaliluita eli niitä joista varpaat tavallaan alkaa. Kävelyluvan sain tammikuussa 2020, ja parin viikon varovaisen kävelyn myötä Charcot uusiutui, tällä kertaa suurimman damagen tullessa jalkapöydän alueelle. Veneluuhun tuli kuolio (nekroosi), ja koko jalkapöytä romahti. Käytännössä menty tuolissa siis 15 kuukautta.

Charcotin jalka on ykköstyypin diabeteksen lisävaiva, joka käytännössä pehmentää luita kun tulehdus on aktiivinen.

2BDF8646 BF2C 4D17 AA56 FD5FF8F95608 768x1024, koski.blog
Onnea on uuden kämpän ranskalainen parveke jonka äärellä raatoa voi ilmakylvettää 😁