FBDD9586 3679 4949 A738 0CAEE19A7BBE, koski.blog

Kahvihetkiä, niitä tunnun nykypäivänä janoavan entistä useammin. Kotonani keittelen, tai silloin tällöin joku muu keittää, milloin mitäkin kahvia.

Viimeisimmällä Jyväskylän reissulla matkaan tarttui Green Star -hotellin Organic Blend Coffee, joka osoittautui yllättävän hyväksi ollakseen “vain” hotelliketjun lisämyyntiartikkeli. Sen on tuottanut jyväskyläläinen Paahtimo Papu.

D04D2DEF 4D43 4DB8 A6DB E62EB3919FB1, koski.blog
Kuva: GreenStar

Aiemmin löydetty favorite on ollut Caffi -liikkeistä löytyvä Bonjour, jonka lievä savuisuus on ollut todella mieleinen kokemus. Pitäisi taas jonakin päivänä käydä hakemassa sitä satsi, pitkästä aikaa.

458E17DD F2AC 4717 9271 21ABFBE92C4E 781x1024, koski.blog
Kuva: Caffi

Kaupan hyllyltä on tullut käytyä kaikenlaista mahdollista läpi, ja laajasta valikoimasta kestosuosikiksi on päätynyt muun muassa Kulta Katriinan erikoissekoitus ja pari Pauligin kaupunkikahveista (Sydney, Reykjavík).

FE1A5EEB F9CF 400D AC48 A2E14A56D386, koski.blog
Kuvat: Paulig

En kuitenkaan ole oikeasti kovinkaan hifistelijä näiden suhteen, ja aiemmin olenkin käyttänyt pitkiä aikoja myös kapselikeittimiä (en enää). Tämä mahdollistaa myös sen, että pyörätuolilla kaupungilla suhatessa voi ottaa sen Starbucksin, Espresso Housen, Robert’s Coffeen tai Fazerin kahvilan sijaan kahvin matkaan myös ruokakauppojen tai kioskien takeaway-kahvipisteeltä.

S-marketeista (ja osasta Alepoita) olen löytänyt kahvipisteet, joiden uudehkoista koneista löytyvä Cafe Latte on konekahviksi varsin siedettävä, jollain perverssillä tavalla siis jopa hyvä. Viimeksi puolen yön maissa tänä yönä meni tuollainen, kun olin vetelemässä lenkkiä uudella asuinseudullani Vantaalla. Lenkin päätteeksi K-Supermarketista perus-juhlamokkaa takeawaynä.

D3764F01 2C10 4E6A ABA6 5C6473266917 1 840x1024, koski.blog
Kuva: S-market

Haluaisin löytää tuollaista Caffin Bonjourin tyyppistä muutakin lajia kokeiltavaksi, eli jotain savuiseksi luokiteltavaa. Stockmannin Herkun kahvitiskiltä on löytynyt ehkä lähinnä tuota oleva vaihtoehto toistaiseksi, nimeä sille en kuitenkaan muista. Johan & Nyströmsin valikoimasta puolestaan en lopulta ole pitänyt oikeastaan kovinkaan paljon.

Täytyy jatkaa tutkimista, ja yrittää löytää vielä lisää joko erikoiskahviliikkeitä tai -kahvitiskejä isommista kaupoista. Tukholman NK -tavaratalon kahvipiste on muistaakseni suhteellisen laaja, sieltäkin voisi jotain löytyä — aiemmin olen ostanut sieltä vain teetä. Ehkä koronatilanteiden rauhoituttua siis sinne.