IMG 1258, koski.blog

Jalan kiputiloihin käytössäni on jo pidempään ollut Lyrica ja Tramal -yhdistelmä, joka jonkin verran vie kipujen isompia teriä pois vaikkei niitä kokonaan torppaakaan.

Toissapäiväisen jalkalääkärikäynnin myötä ajattelin kokeilla molempien lopettamista seinään, todetakseni minkälaisia kivut ovat ilman lääkitystä. Tämä siksi, että vaikka lääkäri vaikutti uskovan kipujani, jotka ovat kuin todella intensiivisiä kivistyskohtauksia, kertoi hän samalla että Charcotiin sinänsä ei kuulemma kivut kuulu. Tämä on täysin päinvastaista kuin mitä muut charcot-jalasta kärsivät ovat kertoneet, mutta silti, pitihän se kokeilla että kuvittelenko vain kipuni.

Noh, lopetin sitten siihen lääkärikäyntiin nuo napit seinään, ja asennoiduin tarkkailemaan olotiloja siitä eteenpäin. Seuraavan päivän eli eilisen päiväsaikaan herätessä kaikki tuntui jotenkin oudolta ja väärältä, koko kropassa tuntui pahalta ja ahdistavalta. Mikään ei tuntunut hyvältä, missään asennossa ei ollut hyvä olo, ja tilanne paheni siitä hyvin nopeasti sellaiseen todella ahdistavaan tilaan.

Tuntui kuin olisin halunnut ulos kroppani kuoresta, mutten sitä pystynyt tekemään. Kaikki kaatui päälle ja tuntui siltä että jotain todella synkkää on meneillään, en pystynyt ajattelemaan tai keskittymään, pyörin ympäri kaikissa mahdollisissa asennoissa ja tottakai jalan todella kovat kivut olivat myös tässä kuviossa jo mukana (eli lääkityksen lopetus todella teki kivuista kovia).

Mieli oli kuin nuijittu tuon ajan, ja samalla tuntui siltä että on tavallaan levottomat jalat -tilanne, mutta koko kropan kanssa aivan kauttaaltaan. Joskus aiemmin piirtämäni kakofoninen piirros kuvaa osin sitä meininkiä missä tuon ajan olin.

IMG 1258, koski.blog

Jossakin vaiheessa tajusin sitten tietenkin, että voisihan noiden lääkkeiden lopetuksella olla tekemistä asian kanssa. Otin siis vajaan parin päivän tauon jälkeen taas molemmat napit, ja… en pysty sanoin kuvailemaan kuinka autuaan ihana tunne se oli kun siinä seuraavien tunnin-parin aikana tuo hirveä olotila poistui hiljakseen, lopulta kokonaisuudessaan.

Tästä oppineena, jos joskus päätän tehdä kokeilun uudelleen, en tee sitä seinään lopettamalla, vaan vähentäen. Aiemmin olen pystynyt lopettamaan Lyrican seinään, mutta tuolloin se ei ole ollut ollut käytössä niin pitkään kuin nyt — nythän sitä on napsittu yli puoli vuotta.

Puuh.