44076E7D D9CB 465B 94BA 0DDF15CACE80, koski.blog

Pari päivää sitten oli vuorossa jälleen Charcot-jalan seurantakäynti Meilahden tornisairaalassa. Mitään varsinaisia odotuksia käynniltä ei ollut, joten oiln positiivisesti yllättynyt kahdesta asiasta.

Koska jalan tulehdustila on edelleen täysin aktiivisena ja jalka jyllää “tervettä” jalkaa selkeästi lämpimämpänä, ottavat tammi-helmikuussa siitä magneettikuvan. Röntgen otettiin viimeksi pari viikkoa sitten, mutta koska röntgen ei näytä Charcotin tulehdustilaan liittyviä muihinin kuin luihin liittyviä asioita, MRI it is ja katsotaan löytyykö jotakin syytä/aiheuttajaa Charcotin jatkuvuudelle.

E5D6906F D12A 47F9 B0CC F1BECD61C2BB 1024x1021, koski.blog

Lisäksi päätettiin vaihtaa jalan ortoosi ns. walkeriin, eli tuollaiseen kiinteämpään härpäkkeeseen jota ei tarvitse käydä muutaman kuukauden välein uusimassa. Siinäkin siis ihan sellaiset normaalit strapit ja tarrakiinnitykset, eli saa kätevästi pois suihkuun mennessä jne.

Mutta että, vaikka jalan kivut ja tilanne jatkuu edelleen sellaisena odottelupelinä jota tässä nyt on käyty jo puolitoista vuotta, pidän positiivisena tällaiset hetket kun kuitenkin tehdään konkreettisia päätöksiä (magneetti) tai leikitään uusilla leluilla (walker).

PS: Kuuntele mun tuorein podcast-jakso Spotifystä tai alta. Jos jotain positiivista elämässä on aikuisiällä ollut melkein aina, niin ne naiset ystävinä <3.