DAE8B789 8AD6 489E BD37 756D986310FA, Kuntoutujan Matkassa

Melkoisen suuri osa suomalaisista miehistä kärsii erektiohäiriöstä, ja syitä sen syntyyn voi olla lukemattomia erilaisia. Tämän kirjoituksen takaa löytyy yksi erektiohäiriöinen lisää, asia jota aiemmin en ole piilotellut mutten toisaalta ole tuonut tällä kaliiberilla esiinkään.

Vaan nyt tuon, ehkä osin eilisen häpeää koskevan kirjoituksen jälkitohinoissa. Oma erektiohäiriöni on ilmentynyt oikeastaan samanaikaisesti kun minulla todettiin retrogradinen ejakulaatio. Syyksi sekä sille että erektiohäiriölle on esitetty ykköstyypin diabetestani, jonka hoitotasapaino on aina ollut kuralla.

No mitä tämä kaikki sitten tarkoittaa todellisuudessa? Sitä, että varsinaista kivikovaa seisontaa ei enää ole saatavilla. Jotakin sinnepäin voi mahdollisesti saada, ainakin jos laittaa tauolle erään lääkityksen joka vuorostaan pahentaa tilannetta selkeästi.

Maaliin saakka ei välttämättä varsinkaan tuon lääkityksen aikana pääse tunneissakaan soolona saatika parin kanssa, mutta yrittäähän pitää silti. Ja jos maaliin pääsee, sperma ei lennä, kiitos tuon hermovaurion joka retrogradisen ejakulaation aiheuttaa.

Tuossa yrittämisessä veikkaan että moni muukin on alkuun ollut melkoisen luovuttaneessa tilassa. Vaan eipä hätää, sillä yksi seksivälinekaupoista löytyvä laite todella auttaa lähes takuuvarmasti, ainakin omakohtaisen kokemuksen perusteella.

Tittidi-dittittit-tiiiii: Penispumppu!

Kyllä. Yhtä olen käyttänyt, ja se todella on ollut suureksi (pun intended) avuksi. Penispumpun kanssa pitää toisaalta olla myös varovainen, sillä ainakin noissa sähköisissä on melko brutaali imuvoima loppupeleissä. Muistetaan painaa välillä sitä nappia joka helpottaa painetta.

Suosittelen siis tutustumaan, jos kärsit itse erektiohäiriöstä tai kumppanisi vaikkapa kärsii. Kumppanille pumppua ehdotettaessa kannattaa tietenkin vähän kuulostella millä tavalla aiheen toisi esiin. Pumppuja on erilaisia ja ominaisuudet hieman vaihtelevat, mutta perusperiaate kaikissa on sama.

Osan noista mukana tulee myös penisrengas, jonka pitäisi kuulemma auttaa myös meitä erektiohäiriöisiä vaikuttamalla verenkiertoon. Olikohan se niin että veri joka pakkautuu penikseen, ei pääse enää takaisin kun penisrengas on oikeaan kohtaan oikeaan aikaan pultattuna. Pitänee kokeilla.

Muista myös…

Oli erektiohäiriötä tai ei, on hyvä muistaa myös se, että sille toiselle osapuolelle voi luoda kuumia ja ihania olotiloja ilman sitä perusjyystöäkin. Joillekin tämä ei ole itsestäänselvyys.

Panosta kosketukseen tai vie toinen eri atmosfääriin suupelillä ja/tai leluilla — keksit kyllä keinon ja taitoja voi harjoituttaa aina vain paremmiksi. Kommunikaatio tottakai tässäkin avain onneen.

Miehenä sun ei ole pakko tulla jokaisella kerralla, se on turha paine se. Ja joo, ymmärrän että vituttaa jos ei pääse maaliin, mutta sellaiseenkin voi totuttautua. Kumppanin nautinnolla voi tuolloin olla entistä suurempi vaikutus.

Eipä muuta.

PS: En ole minkään sortin koulutettu asiantuntija seksin saralla, omat kokemukset edellä siis.