33CB098F ACB9 4A16 BBE2 94453AE88158, Kuntoutujan Matkassa

Diabetesvelho 2021 on julkaistu.

Vapaaehtoisprojektina kehitetyn Diabetesvelhon tarkoituksena on levittää diabetestietoutta yläkoululaisten keskuudessa pelin muodossa. Aikaisempina vuosina peliä on pelattu satoja kertoja ja tämän vuoden tavoitteena on yli 1000 pelauskertaa.

Milla Frimanin kehittämä tietovisa on alun perin kehitetty vuonna 2019 ja se on osa kansainvälisen diabetesjärjestön (International Diabetes Federation) nuorten johtajuuskoulutusohjelman (Young Leader in Diabetes) kaksivuotista projektia. Alkuperäisen idean peliin Friman sai kansainväliseltä diabetesleiriltä eräältä slovenialaiselta ikätoveriltaan.

Tietovisan lisäksi on koostettu Diabetesopas. yläkouluihin, joka on valmis ja helposti hyödynnettävä materiaali opettajille käytettäväksi ennen varsinaisen pelin pelaamista.