DC933F24 2599 4CDC 8265 F1FD2ED66EAD, Kuntoutujan Matkassa

Lapsesta pitäen olen matkustellut paljon ulkomailla, ja lapsuusajan matkustelu oli luonnollisesti sellaista perheen kesken tapahtuvaa. Ensimmäinen käynti Tallinnassa kävi lentäen joskus ihan 90-luvun alussa, muistaakseni silloin ei vielä Neuvostoliittokaan ollut hajonnut. Voin muistaa väärin.

Sen sijaan seuraavan käynnin Tallinnassa muistan, koska silloin kulkupelinä oli kantosiipialus (ei siis katamaraani), keli oli hulppean tuulinen ja lopputuloksena laattailin menemään niin pitkin menomatkaa kuin vielä maissa Tallinnassakin. Ikimuistoinen kokemus lapselle. Olikohan LindaLines.

Faijan mukana olen ollut lukuisia kertoja mukana Ylen lähetysautoissa seurailemassa kuinka radiolähetyksiä tehdään ”kentältä”. Ne oli aika kivoja kokemuksia, varmaan siksikin koska tekniikkaa 😌.

Länsi-Jyllannin mahtavien hiekkadyynien kupeessa olen tehnyt polttavaa tuttavuutta meduusan kanssa. Muilta osin ne rannat onkin sitten aivan ihania ❤️. Hieman erilainen meren pauhu kuin Suomessa tai toisaalta esimerkiksi Kanariallakaan. Voisi ehkä harkita ensi kesänä siellä käyntiä.

Ennen ykköstyypin diabeteksen diagnoosia olin piikkikammoinen. Se kammo lähti aika nopeasti pois, ensin hoitajien ja hyvin pian omakätisen pistelyn myötä. Ennen insuliinipumppuun siirtymistä piikityksiä ehtikin sitten kertyä kymmeniä tuhansia kertoja.

Olen kokenut Paris Orlyn lentokentän terminaalin tyhjennyksen pommiuhan vuoksi. Lentokoneisiin olen kulkenut pyörätuolin kanssa enemmän kuin usein hissiautolla, jolla mennään lentokoneen oikeanpuoleisesta ovesta sisään.

Gondolilla olen hilaantunut sekä Alpeille (1,6km) että Levin päälle (530m). Tulivuori Teiden kohdalla pääsin 2,3km korkeuteen gondoliasemalle, mutta pitää vielä käydä toistamiseen niin että hyppää gondolin kyytiinkin.

Vuonna 2021 olin nukutettuna 10 kertaa.

Melkein sukua julkkikselle — olen toiminut IT-tukihenkilönä tunnetuille muusikoille ja näyttelijöille, etänä ja paikan päällä. Oikeastihan nekin on ”vain” ihmisiä, joten ei siinä mitään ihmeellistä. Mukavia valtaosin.

Olen käynyt useamman kerran maailman kahdessa suurimmassa lentonäytöksessä Pariisissa (Paris Airshow, Le Bourget) ja Lontoon liepeillä (Farnborough Airshow). Mahtavia kokemuksia.

Olen katsellut auringonlaskua Espanjassa borrelioosini aikaan jättikatamaraanin kapteeninpenkillä, yhdessä miehistön jäsenen kanssa. One of those moments.

To be continued.