Img 8411, Kuntoutujan Matkassa

Mitä kuuluu, oi murtunut sääriluuni?

Kiitos kysymästä, oikein hyvää. Peijaksen ortopedilla tuli käytyä kontrollikäynnillä.

Röntgen-kuvasta selvisi lääkärin olettavan ”niin ei se sulle vissiin enää kipuja aiheuta”. Väärin. Aiheuttaa todellakin.

Uusinta ja edellistä röntgen-kuvaa vertailtaessa tuo murtuman vieressä oleva kuolion aiheuttama reikä vaikuttaa lääkärin mielestä siltä että luutuminen on edennyt hieman sen vasemmalla reunalla. Oikein! Hienoa tämä siis.

Img 8411 1024x1024, Kuntoutujan Matkassa
Huomaa uuden kuvan vaaleus kaikkialla – myös ylemmissä molemminpuolisissa tyhjissä (normaaleissa) tiloissa

Sen sijaan jälkeenpäin kotona samoja kuvia katsellessani ihmettelin, sillä lääkäri sanoi myös sen itse kuolioreiän alkaneen kerryttämään höttöä luutumista varten, koska se näkyy kuvassa edelliseen kuvaan verrattuna vaaleampana. Hmmm.

No kai se nyt näkyy vaaleampana, kun koko kuva on paljon paljon vaaleampi kuin edellinen. Tiedättekö, ihan vain siis koska koko kuvan exposure/kirkkaus on suurempi kuin edellisen.

Maalaisjärkeni yrittää siis sanoa, että uudessa kuvassa KAIKKI kaikkialla on vaaleampaa, joko kuvausvalotuksen tai -voimakkuuden tms vuoksi.

Eli todellisuudessa jos edellämainittu tuotaisiin molemmissa kuvissa samalle tasolle, selviäisi ettei itse kuolioreiässä ole tapahtunut mitään edistystä.

Toivottavasti maalaisjärkeni on väärässä. Seuraava kontrolli 3kk päässä. Josko välissä second opinion yksityiseltä?